sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Jälleen yksi proteiinipannariresepti


























Proteiiniletuille on varmasti yhtä monta reseptiä kuin on tekijääkin. Tässä oma versioni, joka sai innoituksensa joulun odotuksesta ja piparkakunhimosta...

Blenderissä sekaisin,

2 kokonaista kananmunaa
3 valkuaista
1-2 dl rasvatonta maitoa
1 dl Fastin piparkakunmakuista pudding-jauhoa

Mausteet voi valita oman fiiliksen mukaan. Piparkakkumaustetta, kanelia, kardemummaa, steviaa, you name it.

Anna tekeytyä hetki ja paista sitten miedolla lämmöllä keskikokoisia lättyä. Jos lätyistä haluaa pullukoita amerikanmalliin, kannattaa taikinaa kaataa letun päälle siinä vaiheessa, kun lettu on jo hetken paistunut pannulla.

Tästä tuli kolme keskikokoista lättyä. Kalorit ilman paistorasvaa kappaleelle Kiloklubin mukaan 120 kcal, ja makrot noin HH 2,9 R 3,4 ja P 19,3 g. Meillä on hyvä teflonpannu, mutta itse käytin paistamiseen pienen tilkan kookosöljyä.

Myös valkosuklaapudding sopii myös erinomaisesti proteiinilättyihin. Pudding muodostaa nesteen kanssa paksuhkon koostumuksen, ja siksi se sopii mielestäni oivallisesti jauhojen korvikkeeksi.

Meillä on pakkanen täynnä mansikkaa, mustikkaa, puolukkaa ja lakkaa, ja tätä nautintoa saivat siivitellä mansikat ja puolukat. Lapsille letut maistuivat ripsauksella steviaa, eikä kukaan erottanut pannareita oikeista letuista.

Joskin voi olla, että lapsiraukat eivät enää edes muista miltä jauholetut maistuvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti