perjantai 13. joulukuuta 2013

Terveelliset jouluherkut, osa 1.


Pipari päivässä pitää tohtorin loitolla.

5 taatelia
1,5 dl maapähkinävoita
(ripaus suolaa jos maapähkinävoisi on suolatonta)
2 munaa

70 g tummaa suklaata

rkl raakakaakaojauhetta
tl leivinjauhetta
3/4 dl kaurahiutaleita
3/4 täysjyvävehnäjauhoa
3/4 dl Fastin piparkakaunmakuista pudding-jauhoa

Muussaa taatelit haarukalla. Sekoita joukkoon maapähkinävoi ja munat tasaiseksi massaksi. Rouhi suklaa sopiviksi lohkoiksi ja lisää seokseen. Itse käytin 70% suklaata.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää hiljalleen taikinaan. Kun taikina on sopivaa leivottavaksi, pyörittele siitä keksejä ja paista uunissa 200 asteessa 7 min, tai kunnes ovat valmiita. Viimeistele jäähtyneet keksit dippaamalla niitä vesihauteessa sulatettuun tummaan suklaaseen.



Tämä purkki lähtee lahjaksi 74-vuotiaalle isälleni. Myöhemmin purkkia voi käyttää vaikkapa sienien säilömiseen.

Pudding-jauheen voi korvata millä tahansa jauhoilla. Siinä tapauksessa taikinaan kannattaa lisätä piparkakkumausteita. Myös kuivatut marjat tai rusinat sopisivat taikinaan takuuvarmasti, ja niillä saisi myös lisää makeutta. 

Itse olen tottunut tumman suklaan makuun, ja piparit olivat makuuni juuri sopivia. Tosin montaa ei itselle jäänyt syötäväksi. Kaupan kekseihin tottuneet luultavasti kaipaavat lisää sokeria. Kuusivuotias koehenkilö ilmoitti pitävänsä enemmän piparkakuista, mutta söi keksin mukisematta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti