torstai 28. marraskuuta 2013

Merirosvokakku mustista banaaneista
























Mustuneet banaanit lienevät yksi sokerittoman leivonnan eniten käytetyistä aineksista. Ja niistä sai tämäkin kakku alkunsa eräänä marraskuisensynkkänä iltana. Ohjeet ovat seuraavat.

Sekoita keskenään kuivat aineet:

1,5 dl kaurahiutaleita blenderissä jauhoksi jauhettuna 
1 dl täysjyväluomuvehnäjauhoa 
1 dl piparkakunmakuista Fastin pudding-jauhoa 
1 tl leivinjauhetta
1 tl piparkakkumaustetta
 ripaus eryhtrolia/steviaa jos haluat lisää makeutta

Tämän jälkeen soseuta seuraavat ainekset tasaisiksi:

3 mustaa banaania
kananmuna
tilkka kookosöljyä
loraus maitoa

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Ei tarvitse vatkata, varovainen kääntely riittää.

Voitele pikkuvuoka (omani on läpimitaltaan 15 cm) esimerkiksi kookosöljyllä ja kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa 45 minuuttia tai kunnes kakku on saanut kauniin värin. Kypsyyttä voi koetella tulitikulla.

Kakkutaikinaan voit lisätä oman makusi mukaan melkein mitä tahansa aineksia, kuten pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä, kookoshiutaleita, sulkaarouhetta yms.

Tämä kakku tarjottiin meillä miestenpäivän iloksi, siksi merirosvolippu. Neljä henkeä sai tuhottua tämän pikkukakun yhdessä illassa. Itse tyydyin tällä kertaa maistamaan vain ohuen siivun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti