tiistai 4. maaliskuuta 2014

Kotituomari iskee: Arnold 2014

Myönnän, mä olen hulluna fitnekseen.

Sen lisäksi, että tykkään käydä salilla ja haaveilen salaa osallistuvani kisoihin, on kisojen seuraaminen erittäin viihdyttävää puuhaa. Kotituomarointi on hauskaa!

Menneenä viikonloppuna käytiin suuren meren takana toiset vuoden suurimmista kisoista itsensä Arnoldin johdolla. Tässä muutamia omia huomioita ja suosikkeja kisoista.

Aloitetaan Bikinistä ja Nathalia Melosta, joka on jokaisen vakavastiotettavan bikinikilpailija esikuva ja suosikki. Kun postaa blogiinsa kuvan Nathaliasta, ja kertoo tavoittelevansa samanlista fysiikkaa, täytyy samaan hengenvetoon todeta, että suomalaiset tuomarit eivät tiedä ollenkaan mitä tekevät ja että täälläkin pitäisi mennä lihaksikkaampaan ja kireämpään suuntaan bikinissä.

Omasta mielestäni on hyvä, että bikini- ja body fitness eroavat toisistaan muutenkin kuin kisa-asun ja poseerausten suhteen, joten nykylinja (mikä se sitten lieneekään) ei aiheuta niin suurta kammoksuntaa kuin useimmissa.

(Tämä kuva Olympiasta.)


Omissa silmissäni Nathalia on käsinyt jonkinlaisen inflaation. Pelkällä pepulla ei pitkälle pötkitä, vaikka bikini-sarjassa se varsin suuressa osassa onkin. Mielestäni minkään ruumiinosan ei pitäisi dominoida liikaa. Varsinkin liikkuvassa kuvassa tulee hyvin esille se, että Nathalialla ei ole kovin kapea vyötärö. Tai on, mutta sivukuvasta se on paksu, ja pullottaa välillä ikävästi. Omaan makuun hartiatkin saisivat olla leveämmät. Esiintyjänä erinomainen.

Bikini-sarjan voitti tänä vuonna Ashley Kaltwasser. Olen hiemna hitaastilämpenevää sorttia, ja minulla keskitikin aika pitkään hoksata, että mikä tässä naisessa on  niin ensiluokkaista, että hän voittaa sekä Olympian että Arnoldin.


(Tämä kuva Olympiasta.)

Ahleyllä on todella pikkuinen keskivartalo, leveät hartiat ja alakerrassa juuri sopivasti lihasta. Stailaus on myös onnistunut: se on aikuismainen ja tyylikäs, eikä sellainen halpa barbie-look, joita usein bikinikisoissa näkee. Ashley muistuttaa minusta rakenteeltaan hieman suomalaista Sara Backia ja stailauksen puolesta myös ihanaa Alonaa.

Kisoissa nähtiin tietenkin myös meidän oma Anna. Tässä kuvassa toisena vasemmalla.



Anna on todella kunis ja hyvä esiintyjä, mutta tulee tuskin koskaan sijoittumaan aivan kärkisijoille amerikankahinoissa. Nimi merkitsee näissä kisoissa. Toisaalta Anna pärjää Euroopassa paremmin myös siksi, että täällä arvostetaan enemmän lihaksikkuutta ja kireyttä myös bikini-sarjassa. Annalta toivoisin näkeväni tulevaisuudessa jonkinlaista lookin uudistamista. Rakenteen puolesta hartia-vyötärö-lantio-suhde on erinomainen, mutta selkä on suomalaiseen tapaan pitkä ja jalat lyhyet. Tatuoinnit eivät mielestäni sovi fitness-kilpailijoille, sillä ne häiritsevät kokonaisuutta ja vievät huomiota, mutta tämähän on vain minun mielipiteeni.

Tässä liikkuvaa kuvaa, tästä tulee hyvin esille esim. tuo Annan pitkäselkäisyys ja Nathalian pömppövatsa. (Video kannattaa ehdottomasti avata isommaksi Youtubeen.)



Kaikinensa bikiniä enemmän minua viehättää figure-sarjan fysiikat. Tässä lajissa lihasta on enemmän ja kilpailijat ovat kireämpiä. Poseeraus on myös aivan erilaista kuin bikinissä.

Kuvien ei kuitenkana pidä antaa hämätä. Kilpailijat näytävät todella isoilta, mutta todellisuudessa he ovat hyvinkin pieniä. Kyseessä on illuussio, joka saadaan aikaan hyvin pienellä rasvaprosentilla.


Candice Keene vei ansaitusti nämä karkelot.

Tämän vuoden Arnoldissa en valitettavasti nähnyt mitään itseäni suuresti sykäyttänyttä figuressa.



Oikealla Kandice Lewis, jonka fysiikassa on jotakin hyvin miellyttävää, jopa epäluonnollista.

Suomesta kilpailemassa oli Kati Alander, joka ei myöskään sijoittunut kärkisijoille.

(Kuva Olympiasta.)


Katilla on huippu yläkroppa, mutta alakerrassa on ongelmia. Etureidet ovat hyvin dominoivat, kun taas taka-osasto jää jälkeen. Toisaalta myös yläkerrassa olkapäät ovat dominoivat suhteessa vaikkapa leveän selkälihakseen. Raikkaampi stailauskin voisi tehdä terää. Hieno suoritus päästä näihin kisoihin, kuitenkin. Ja ihmisenähän Kati on aivan hurmaava.

Tässä sitä sitten itsellekin motivaatiota. Innolla odotuksissa kevään Fitness Classic, joissa päästään sitten ihan paikanpäälle kotituomaroimaan kotimaan fitness-väki.

***

Jonkun mielestä saattaa kuulostaa kamalta, kun ihmisiä arvostellaan tähän tapaan, mutta haluan huomauttaa, että arvostan suuresti jokaista, joka kilpalavoille nousee, oli hän sitten amatööri tai ammattilainen. Kovaa työtä tuollainen vaatii, itsestäni ei välttämättä siihen koskaan ole. Arvostelu ei mene koskaan persoonaan tai ihmiseen, vain kisasuoritukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti